5 Simple Statements About istiridye mantar tohumu Explained

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

12 ve 15. günler tekrar aktarma yapılır. Bu aktarmalar sırasında her defasında kompost yayılır, havalandırılır ve sonra eski yığının dış kenarları yeni yığının iç kısmına gelecek şekilde sıkıştırılmadan tekrar yığın yapılır.

Ağırlığının büyük çoğunluğu sudan oluşur ve toplandıktan sonra bir kaç saat içinde suyun buharlaşması nedeniyle ağırlığının yaklaşık % 10’unu kaybeder.

Bu nedenle mantarı üretirken aynı zamanda farklı fiyatlarla alternatif satış kanalları bulunmalıdır.

İstiridye mantarındaki pazar hacmini fark eden yatırımcılar da bu işi yapma girişimine daha olumlu yaklaşmaktadırlar. Haliyle kayın mantarı hakkında da merak edilen sorular fazlasıyla çoğalmıştır. Yazımız içeriğinde kayın mantarı sektörü ve yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Genel hatların tamamı alt başlıklar halinde özet niteliğinde hazırlanmıştır. Kültür mantarı yetiştiriciliği başta zor gibi görünse de aslında bir kere uygun ortam ve şartlar bir araya geldikten sonraki süreçlerde oldukça basittir. Üst

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the greatest YouTube expertise and our hottest features. Learn more

Bu mantarı tadan gurmeler, şefler kuzu göbeği mantarının dünyanın en leziz etinden bile lezzetli olduğunu belirtiyor. Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olarak size sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendi mantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz. Kuzu Göbeği Mantarı Nasıl Yetiştirilir? Kuzu göbeği mantar tohumu satın aldıktan sonra biraz geniş bir saksıya ya da bahçeye doğrudan ekim yapabilirsiniz. Eğer bir bahçeye ekecekseniz bir ağaç gölgesine ekebilirsiniz. Saksıya ekecekseniz ise toprağı biraz hazırlamakta fayda var. Şöyle ki

Daha click here sonra havalandırma kanalları açılarak bir fanla oda içerisine taze hava verilir ve kompostları çıkan amonyak ve C02 gibi zararlı gazların komposttan dışarı atılması sağlanır. Bu aşamadan sonra kompostun her tonu için saatte three hundred m3 taze havaya gerek vardır.

Ister spordan isterse dokudan meydana gelmiş olsun, elde edilen ana kültür şeklindeki miseller daha sonra kompost veya bugdaygil tohumlari üzerinde geliştirilerek tohumluk misel elde edilir.

İlk parti istiridye mantarını hasat ettikten sonra, ikinci bir mahsul yetiştirebilirsiniz. İkinci meyve verme turu için bol miktarda miselyum kalıntısı olacaktır. Tek yapmanız gereken ikinci tur için alt tabakayı nemlendirmektir.

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Basit olarak kompost adı verilen saman, talaş gibi ağaç artworkıkları içine misel adı verilen mantar tohumu eklenerek steril ortamda çeşitli sıcaklık ve nem değerleri ile istiridye mantarı yetiştirilir.

Bu sayfada yer alan bilgilerdeki eksikliklerden veya hatalardan kaynaklanabilecek herhangi bir zarardan, içerik sağlayıcı sorumlu tutulamaz.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “5 Simple Statements About istiridye mantar tohumu Explained”

Leave a Reply

Gravatar